20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!


Bij Vintage Jewels bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar mooie, unieke, stijlvolle vintage sieraden. We verkopen alleen oude juwelen, geen nieuwe sieraden. Mooie oude armbanden, prachtige zilveren Modernistische ringen uit bijvoorbeeld Scandinavië, prachtige Art Deco colliers of andere designer juwelen.

Verzamelen van Vintage, kostuum en modernistische sieraden is leuk! Het dragen ervan is nog leuker! Wist u dat verzamelen van kostuum juwelen is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende hobby's in de wereld? En de prijzen gaan nog steeds omhoog, ondanks de financiële crisis. Ik begrijp dit heel goed. Tijdens de 20e eeuw zijn zoveel mooie juwelen ontworpen. Ik hou van de Art Deco-stukken, de glitter en glamour van de "Hollywood Costume Jewelry" en de unieke vormen van kunst van de Modernistische beweging. Allemaal met oog voor detail gemaakt. De enorme hoge kwaliteit van de stukken van ontwerpers die bijna allemaal al zijn overleden. Kijk wat een erfgoed. Veel van de sieraden zijn in de loop der tijden vernietigd door corrosie, vocht, parfum en andere chemische vernietiging, gebroken enz. Maar nog steeds zijn er veel mooie sieraden te vinden.

Ik ben begonnen met het verzamelen toen ik mijn eerste Sarah Coventry ketting "Whispering Leaves" kocht. Na wat onderzoek op het internet, was ik echt verrast en onder de indruk van de geschiedenis van dit soort sieraden. Dat was voor mij het moment om te beginnen met het verzamelen. Veel van mijn juwelen komen uit de Verenigde Staten. De bakermat van de kostuum juwelen. Later werd ik ook geïntrigeerd door de Modernistische sieraden van over de hele wereld. En ben ook deze sieraden met hetzelfde enthousiasme gaan verzamelen. Nu ben op het punt aangeland dat ik mijn enthousiasme wil delen met anderen. Ik verkoop een deel van mijn eigen collectie en ik hoop de nieuwe eigenaren daarmee gelukkig te maken. Ik ben er dan ook trots op om deze collectie topsieraden aan u te mogen presenteren.

De sieraden zijn op deze site op verschillende manieren te bekijken. Onderverdeeld in categorieën zoals colliers, armbanden, ringen en sets maar er kan ook via de zoekfunctie worden gezocht. U kunt hier zoeken op designer maar ook op een andere zoekterm zoals bijvoorbeeld Art Deco.

Als extra service hebben wij een lijst opgenomen met achtergrondinformatie over veel designers, een beknopte beschrijving over de ontstaansgeschiedenis van Costume Jewelry en de Modernistische stroming. Verder vindt u informatie over het onderhoud van de sieraden.

Alle sieraden zijn in uitstekende vintage staat, tenzij anders vermeld. Meer foto's zijn op verzoek beschikbaar en schroom niet om uw vragen te stellen. Wij beantwoorden ze graag.

Indien u sieraden toch graag persoonlijk komt  bekijken, dan is dit op afspraak mogelijk. Omdat Vintage Jewels niet over fysieke winkelruimte beschikt, wordt vervolgens afgesproken op locatie, bijvoorbeeld een motel/restaurant.

"KIJK OP UW GEMAK EN GENIET VAN DE GLAMOUREUZE SIERADEN DIE VAN U KUNNEN ZIJN!"

betaalmanieren esty

Copyright © 2024 Vintage Jewels. All rights reserved