20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!

David Andersen Noorwegen vintage 925 zilveren ring uit de Saga serie, 60er jaren.

David Andersen Saga series ring collection Norway Noorwegen 925 sterling silver zilveren adjustable verstelbare ring Modernist Viking Scandinavian designer 7.JPG

Prijs: € 0,00

VERKOCHT


Omschrijving:

Prachtige modernistisch 925 zilveren ring van het Noorse designermerk David Andersen. Deze prachtige Viking Saga ring is ontworpen in de precieze stijl waarin de vikingen hun sieraden uitvoerden in hun tijd. De ring heeft een verhoogde rib met ingesprongen dubbele stip ontwerpen aan beide zijden van verhoogde rib. Het is een zogenoemd wrap around ontwerp en wikkelt zich rond de vinger. Het heeft een prachtige eenvoudige maar elegante 3 D effect. Het is verstelbaar en is eenvoudig (bij voorkeur door een juwelier) op maat te verstellen. Het weegt ongeveer 6 gram en dateert uit de zestiger jaren.

 

U kunt meer informatie over deze designer vinden onder de linker link onderaan deze pagina: “info Designers”.

 

De David Andersen sieraden uit de beroemde Saga reeks zijn replica’s van originele stukken die voor een groot deel in het historisch Museum  van Oslo aanwezig zijn. Oorspronkelijk zijn deze sieraden in de periode 300-1000 AD gemaakt door Vikingen. Dit waren kunstenaars die in hun tijd grote waardering kregen. Nog steeds hebben deze stukken grote aantrekkingskracht vanwege hun verfijnde afwerking en prachtige creatieve vormen.

 

P.S. De getoonde ringdoos is alleen in gebruik voor display doeleinden.

Maten:De binnendiameter is op dit moment ongeveer 19 mm.
Signering:Sterling, 925 S, Norway, David Andersen en
Conditie:Zeer goede tot uitstekende vintage conditie.betaalmanieren esty

Copyright © 2024 Vintage Jewels. All rights reserved