20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!

David Andersen Noorwegen grote vintage 925 zilveren ring uit de Saga serie, 60er jaren.

David Andersen Saga series ring collection Norway Noorwegen large grote 925 sterling silver zilveren adjustable verstelbare ring Modernist Viking Scandinavian designer 1.JPG

Prijs: € 0,00

VERKOCHT

Omschrijving:

Prachtige modernistisch 925 zilveren ring van het Noorse designermerk David Andersen. Deze prachtige Viking Saga ring is ontworpen in de precieze stijl waarin de vikingen hun sieraden uitvoerden in hun tijd.  Het heeft een prachtig en elegante 3 D effect. Het is verstelbaar en is eenvoudig (bij voorkeur door een juwelier) op maat te verstellen. Het weegt ongeveer 12 gram en dateert uit de zestiger jaren.

 

U kunt meer informatie over deze designer vinden onder de linker link onderaan deze pagina: “info Designers”.

 

De David Andersen sieraden uit de beroemde Saga reeks zijn replica’s van originele stukken die voor een groot deel in het historisch Museum  van Oslo aanwezig zijn. Oorspronkelijk zijn deze sieraden in de periode 300-1000 AD gemaakt door Vikingen. Dit waren kunstenaars die in hun tijd grote waardering kregen. Nog steeds hebben deze stukken grote aantrekkingskracht vanwege hun verfijnde afwerking en prachtige creatieve vormen.

 

P.S. De getoonde ringdoos is alleen in gebruik voor display doeleinden.

Maten:De diameter is op dit moment ruim 18 mm. De kop van de ring is bijna 2 cm breed en 2,5 cm hoog. De band van de ring is ca. 6 mm.
Signering:Sterling, 925 S, Norway, David Andersen en "Copy Orig. year 300" in script.
Conditie:Zeer goede tot uitstekende vintage conditie.betaalmanieren esty

Copyright © 2024 Vintage Jewels. All rights reserved