20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!

Kalevala Koru Oy Finland vintage 925 zilveren Iku-Turso armband.

Kalevala Koru Oy  Helsinki Finland viking style vikking stijl sterling 925 silver zilveren Iku-Turso masive heavy bracelet armband vintage modernist Scandinavian Designer 5.JPG

Prijs: € 0,00

VERKOCHT

Omschrijving:

Bijzonder mooie modernistische 925 zilveren armband van het designer merk Kalevala Koru Oy uit Finland. Deze armband heeft als naam Iku-Turso en is gebaseerd op een armband die in Finland gevonden is en dateert uit 900-1000 AD. Het is gedragen door Finse stammen die in Rusland leefden en hun motieven inspireerden op die van de Oost Baltische Staten en hierop al snel hun eigen stempel drukten. De motieven waren meestal geometrisch gevormd en zijn gegoten of in sommige gevallen ook gegraveerd. De vrouwen in die tijd droegen vaak identieke armbanden om iedere arm. Armbanden hadden volgens deze traditie een beschermende macht en zouden de persoon beschermen tegen boze geesten.

Dit ontwerp geeft een mythische zeeslang weer die in haar eigen staart bijt. Het heeft drie solide schakels die licht gebogen zijn om voor een comfortabele pasvorm te zorgen en het creëert tevens het uiterlijk van spang armband wanneer het wordt gedragen. Het heeft ook een ongebruikelijke (stevige) pin sluiting en weegt 63.4 gram.

 

U kunt meer informatie over deze designer vinden onder de linker link onderaan deze pagina: “info Designers”.


Maten:De armband is ongeveer 18,5 cm lang (omvang) en 2,4 cm breed.
Signering:Made in Finland, 925, KK in een cirkel (= Kalevala Koru Oy), een hart met een kroon dat staat voor Finland en F9.
Conditie:Zeer goede tot excellente vintage conditie.betaalmanieren esty

Copyright © 2023 Vintage Jewels. All rights reserved