20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!

Kalevala Koru Oy Finland grote vintage bronzen Merya designer armband.

Kalevala Koru Oy Finland bronzen bronze Merya armband bracelet wide large grote designer vintage modernist Scandinavian 6.jpg

Prijs: € 185,00Omschrijving:

Bijzonder brede en zeldzame modernistische volkloristische bronzen armband van het designer merk Kalevala Koru Oy uit Finland. Deze armband heeft als naam Merya en is gebaseerd op een armband die in Finland gevonden is en dateert uit 900-1000 AD. Het is gedragen door Finse (Finno-Ugric) stammen die in Rusland leefden en hun motieven inspireerden op die van de Oost Baltische Staten en hierop al snel hun eigen stempel drukten. De motieven waren meestal geometrisch gevormd en zijn gegoten of in sommige gevallen ook gegraveerd. De vrouwen in die tijd droegen vaak identieke armbanden om iedere arm. Armbanden hadden volgens deze traditie een beschermende macht en zouden de persoon beschermen tegen boze geesten.

Deze armband is waarschjnlijk in de 40er jaren ontworpen door Germund Paayer. Germund Paayer was de eerste hoofd ontwerper van Kalevala Koru en werkte van de 40er jaren tot 1950. Het bestaat uit twee gebogen scharnierende delen die worden geloten met een pinsluiting en ketting. Het geheel weegt ruim 102 gram.

 

U kunt meer informatie over deze designer vinden onder de linker link onderaan deze pagina: “info Designers”.


Maten:De armband is ongeveer 19,5 cm lang (omvang) en 5 cm breed.
Signering:Made in Finland en KK in een cirkel (= Kalevala Koru Oy).
Conditie:Zeer goede tot excellente vintage conditie.betaalmanieren esty

Copyright © 2023 Vintage Jewels. All rights reserved