20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!

Yves Saint Laurent (YSL) Robert Goossens originele vintage designer hart clip oorbellen, 80er jaren.

Yves Saint Laurent YSL vintage 1980s heart clip earrings hart oorbellen 80 er jaren green groene gold plated goud designer haut couture 6.JPG

Prijs: € 295,00Omschrijving:

Schitterende vintage goudkleurige metalen hart clip oorbellen met 4 verschillende tinten groen en blauwgroen geslepen glasstenen van de Franse designer Yves Saint Laurent (YSL). Prachtige zware kwaliteit goud plating en zelden gedragen. Deze oorbellen zijn zeer waarschijlijk ontworpen door de beroemde Robert Goossens in de 80er jaren en wegen samen 25,2 gram. 

 

U kunt meer informatie over deze designer vinden onder de linker link onderaan deze pagina: “info Designers”.

 

ROBERT GOOSSENS:

Robert Goossens is een van de weinige ontwerpers die alle aspecten van sieraden heeft omarmd. Hij is een echte kunstenaar die zijn hele leven aan de schepping heeft gewijd. Hij begon zijn carrière in de haute couture in 1948. Robert Goossens werkte voor een aantal modehuizen en werkte bijna zevenentwintig jaar bij Yves Saint Laurent (YSL). Zijn creaties blijven onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Chanel. Robert Goossens werkte ook samen met Balenciaga tussen 1955-68 en Madame Grès tussen 1966 en 1971. Sinds 1954 werkte hij voor "Mademoiselle Chanel". De ontwerpen van Goossens werden sterk beïnvloed door schilderijen en kunstvoorwerpen in Parijse musea, vaak geïnspireerd door Maltese, Byzantijnse en renaissancewerken. In de loop der jaren heeft hij veel gereisd en vaak stenen meegebracht, waaronder saffieren, amethisten, robijnen, koraal en chalcedoon. Ook gebruikte hij brons, schelpen, parels, gekleurd en natuurlijk bergkristal in zijn ontwerpen. Meer informatie is te vinden in het indrukwekkende boek "Maison Goossens: Haute Couture Jewelry" van Patrick Mauriès.


Maten:Deze oorbellen zijn 31 mm lang en 32 mm breed.
Signering:YSL en Made in France.
Conditie:Zeer goede tot excellente vintage conditie.betaalmanieren esty

Copyright © 2024 Vintage Jewels. All rights reserved