20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!

Taxco Mexico oude vintage verstelbare 835 zilveren gif ring met Amethist.

Mexican poison ring gif 925 sterling silver zilveren open Amethyst Amethist Taxco designer vintage modernist traditional 6A.JPG

Prijs: € 95,00Omschrijving:

Een fantastische vintage Taxco Mexicaanse 835 zilveren verstelbare gifring met een ovale amethist cabochon. Zoals op de foto's is te zien kan het gedeelte met de amethist geopend worden doormiddel van een scharnier. In de Romeinse tijd werd in dit soort compartimenten vaak gif bewaard zodat dit ongemerkt in een glas drinken of eten van iemand kon worden gedaan die "uitgeschakeld" moest worden. Vandaar de naam gifring. Volledig Taxco Mexico gemerkt met makermerk en het oude adelaar merk dat alleen in de 50er tot 70er jaren werd gebruikt. Een zeer fraai design uit de 60er jaren. Het gewicht bedraagt 7,9 gram.

 

Taxco ligt hoog in de heuvels van het zuiden van Mexico. Het is een kleine stad met een rijke geschiedenis op het gebied van mijnbouw en zilverensmeden In deze stad zijn enkele van 's werelds beste designs gecreëerd en het vakmanschap had een zeer hoge standaard. De Mexicaanse Revolutie (een lange en bloedige burgeroorlog) eindigde in de 30er jaren van de vorige eeuw met als gevolg dat de mensen zich weer vrij konden bewegen en weer voor het eerst in 30 jaar in staat waren om zilveren voorwerpen en dergelijken te produceren. De beroemde Amerikaanse architect William Spratling, zeer geïnspireerd door de vaardigheden en het vakmanschap van de mensen, hielp met het opnieuw leven inblazen van de zilverindustrie. Er werden nieuwe workshops opgezet en er werden veel producten naar met name  Amerika geëxporteerd. Taxco werd een hotspot van originele ontwerpen en deskundig vakmanschap. Gedurende een periode van ca. 50 jaar trok Taxco veel ambachtslieden en kunstenaars uit de hele wereld aan die er een tijdje inspiratie opdeden en werkten.

Maten:Deze verstelbare ring staat nu ingesteld op een binnendiameter van 18 mm, de kop is 24 mm lang, 18 mm breed en 12 mm hoog. De bandbreedte varieert van 6 tot 8 mm.
Signering:Nederlands zilvermerk ZII (835 zilver), import merk C+ I, Mexico, Taxco, makers initialen en het oude eagle merk.
Conditie:Zeer goede tot excellente vintage conditie.betaalmanieren esty

Copyright © 2023 Vintage Jewels. All rights reserved