20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!

Antieke Straits Chinees 925 zilveren armband met bijzondere draken hoofden.

Antique Straits Chinese sterling 925 silver bracelet with striking dragon headszilveren armband goden hoofden vintage antiek 1.jpg

Prijs: € 195,00Omschrijving:

Zeer zeldzame mooie "Straits" 925 zilveren Chinese armband. Een zeer fraai en apart design uit de 40er - 60er jaren of eerder.  De armband heeft 5 prachtig uitgevoerde brede panelen met een drakenkop erop. Het is handgemaakt door een zeer ervaren zilversmid en heeft een bakslot of push up slot met veiligheidsketting. De armband draagt licht en weegt ongeveer 28 gram. De armband is nu geschikt voor een erge brede pols maar kan makkelijk worden verkleind door de kettingen voor de sluiting korter te laten maken. Dit kunnen wij ook voor u doen.

 

Informatie:

“Straits” Chinese zilverwerk is hard op weg om erg zeldzaam te worden. Het is hindoe-islamitische in vorm met Chinese emblemen en decoraties. Een ongebruikelijk product van twee culturen en tradities. De sieraden werden gemaakt in Maleisië, Indonesië en Singapore door lokale Chinese zilversmeden, immigranten van het vasteland China. De exquise vakmanschap van deze sieraden werd pas in de jaren 70 aan deze zilversmeden toegeschreven. Prachtige ingewikkelde en zeer opvallende objecten die een bijzondere uitstraling van zichzelf hebben. De cultuur die aan deze stroming ten grondslag ligt, zal weldra verdwijnen door de toenemende verwestering. Er zijn daarom boeken geschreven om de informatie over dit type zilverwerk voor het nageslacht te bewaren. Een voorbeeld hiervan is “Straits Chinese Silver. A Collector’s Guide door HO WING MENG. ISBN: 9812327576. In het “East Indies Museum” in Singapore  en het “Straits Chinese Jewellery Museum” in Malacca/Melaka zijn prachtige voorbeelden te vinden.

 

Z801

Maten:De armband is ca. 20,5 cm lang en 2,8 cm breed. De drie kettinkjes bij het slot zijn 3 cm lang. De omvang kan nog worden verkleind tot ca. 17,5 cm.
Signering:925
Conditie:Zeer goede vintage conditie.betaalmanieren esty

Copyright © 2024 Vintage Jewels. All rights reserved