20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!

Taxco Mexico sterling zilveren gesneden Onyx masker broche/hanger, Maya of Azteken krijger.

Mexico Taxco 925 sterling silver zilver broche brooch pendant hanger mask face gezicht onyx vintage art deco 1950s tribal 2.jpg

Prijs: € 125,00Omschrijving:

Een fantastische vintage Taxco Mexicaanse sterling zilver en onyx broche/hanger. Het heeft een fraai gesneden zwarte onyx Azteekse Maya krijger gezicht en draagt een verfijnde geëtste zilveren veren hoofdtooi en lange oorbellen. De achterkant heeft een extra ring die u de mogelijkheid geeft om het zowel als broche of hanger te dragen. Volledig Taxco Mexico gemerkt met makermerk PJB en het oude adelaar merk dat alleen in de 50er tot 70er jaren werd gebruikt. Een zeer fraai design uit de 60er jaren. Vanwege zijn aparte design en zijn grote formaat is deze broche/hanger een echt blikvanger. Het gewicht bedraagt 25,3 gram.

 

De gesneden maskers in Mexicaanse sieraden werden populair in de Art Deco periode. Geïnspireerd door de precolumbiaanse Azteken en Maya-beschavingen en gesneden uit diverse stenen zoals Onyx, Amethist, Tijgeroog en soms in gegoten brons of koper.

Taxco ligt hoog in de heuvels van het zuiden van Mexico. Het is een kleine stad met een rijke geschiedenis op het gebied van mijnbouw en zilverensmeden In deze stad zijn enkele van 's werelds beste designs gecreëerd en het vakmanschap had een zeer hoge standaard. De Mexicaanse Revolutie (een lange en bloedige burgeroorlog) eindigde in de 30er jaren van de vorige eeuw met als gevolg dat de mensen zich weer vrij konden bewegen en weer voor het eerst in 30 jaar in staat waren om zilveren voorwerpen en dergelijken te produceren. De beroemde Amerikaanse architect William Spratling, zeer geïnspireerd door de vaardigheden en het vakmanschap van de mensen, hielp met het opnieuw leven inblazen van de zilverindustrie. Er werden nieuwe workshops opgezet en er werden veel producten naar met name  Amerika geëxporteerd. Taxco werd een hotspot van originele ontwerpen en deskundig vakmanschap. Gedurende een periode van ca. 50 jaar trok Taxco veel ambachtslieden en kunstenaars uit de hele wereld aan die er een tijdje inspiratie opdeden en werkten.

Maten:Deze broche/hanger is 5,8 cm hoog en 4 cm breed.
Signering:Mexico, Taxco, 925, PJB en het eagle merk met een 3 erin.
Conditie:Zeer goede tot excellente vintage conditie.betaalmanieren esty

Copyright © 2022 Vintage Jewels. All rights reserved