20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!

Antieke Straits Chinees - Indonesiche 925 zilveren armband.

Antieke Straits Indo Chinees Chinese 925 zilveren armband bracelet 925 sterling silver old antique vintage 1.JPG

Prijs: € 0,00

VERKOCHT

Omschrijving:

Mooie eenvoudige "Straits" 925 zilveren Chinees - Indonesische armband. Een zeer fraai design uit de 40er - 60er jaren of eerder. Het is handgemaakt door een zeer ervaren zilversmid. Het draagt zeer comfortabel en weegt ongeveer 17 gram. Deze armband kan makkelijk worden bijgebogen.

 

“Straits” Chinese zilverwerk is hard op weg om erg zeldzaam te worden. Het is hindoe-islamitische in vorm met Chinese emblemen en decoraties. Een ongebruikelijk product van twee culturen en tradities. De sieraden werden gemaakt in Maleisië, Indonesië en Singapore door lokale Chinese zilversmeden, immigranten van het vasteland China. De exquise vakmanschap van deze sieraden werd pas in de jaren 70 aan deze zilversmeden toegeschreven. Prachtige ingewikkelde en zeer opvallende objecten die een bijzondere uitstraling van zichzelf hebben. De cultuur die aan deze stroming ten grondslag ligt, zal weldra verdwijnen door de toenemende verwestering. Er zijn daarom boeken geschreven om de informatie over dit type zilverwerk voor het nageslacht te bewaren. Een voorbeeld hiervan is “Straits Chinese Silver. A Collector’s Guide door HO WING MENG. ISBN: 9812327576. In het “East Indies Museum” in Singapore  en het “Straits Chinese Jewellery Museum” in Malacca/Melaka zijn prachtige voorbeelden te vinden.

Maten:Deze armband is ca. 6,3 cm breed bij 5,5 cm (polsomvang van ca. 18,5 cm. De bandbreedte is ca 14 mm. Hij is enigzins bij te buigen.
Signering:925
Conditie:Zeer goede tot excellente vintage conditie.betaalmanieren esty

Copyright © 2024 Vintage Jewels. All rights reserved