20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!

Twee vintage Taxco Mexico 925, sterling zilveren traditionele broches, meesterteken S.B.

Mexico Taxco S.B. SB sterling 925 silver zilveren traditional brooches 2 brooch broches broche vintage modernist designer 3.JPG

Prijs: € 45,00Omschrijving:

Twee erge leuke vintage Taxco Mexicaanse 925 sterling zilveren broches. Twee typisch Mexicaanse taferelen zijn weergegeven. Het gezamenlijke gewicht bedraagt 7,6 gram.

 

Taxco ligt hoog in de heuvels van het zuiden van Mexico. Het is een kleine stad met een rijke geschiedenis op het gebied van mijnbouw en zilverensmeden In deze stad zijn enkele van 's werelds beste designs gecreëerd en het vakmanschap had een zeer hoge standaard. De Mexicaanse Revolutie (een lange en bloedige burgeroorlog) eindigde in de 30er jaren van de vorige eeuw met als gevolg dat de mensen zich weer vrij konden bewegen en weer voor het eerst in 30 jaar in staat waren om zilveren voorwerpen en dergelijken te produceren. De beroemde Amerikaanse architect William Spratling, zeer geïnspireerd door de vaardigheden en het vakmanschap van de mensen, hielp met het opnieuw leven inblazen van de zilverindustrie. Er werden nieuwe workshops opgezet en er werden veel producten naar met name  Amerika geëxporteerd. Taxco werd een hotspot van originele ontwerpen en deskundig vakmanschap. Gedurende een periode van ca. 50 jaar trok Taxco veel ambachtslieden en kunstenaars uit de hele wereld aan die er een tijdje inspiratie opdeden en werkten.

Maten:Ze zijn ca. 39 mm lang en 24 mm breed.
Signering:925, Taxco, Mexico, sterling en S.B.
Conditie:Zeer goede tot uitstekende vintage conditie.betaalmanieren esty

Copyright © 2024 Vintage Jewels. All rights reserved