20th Century Jewelry

nl en

Vintage sieraden: Uniek, Leuk en Duurzaam!

Garne (Amerika) vintage zilverkleurig metalen Art Deco collier met Rhinestones uit de 40er/50er jaren.

Garne vintage designer necklace silvertone rhinestones  1945s - 1960s Art Deco 50er jaren zilverkleurig costume jewelry unusual 8.jpg

Prijs: € 65,00Omschrijving:

Vintage Garné Art Decor Collier met een prachtig tijdloos geometrische hanger. Het is volledig bezet met Rhinestones. Het collier stamt uit de 40er - 50er jaren. Door zijn eenvoud makkelijk te combineren met vele outfits en gelegenheden. Het heeft twee vouw slotjes waardoor het nog 4 cm korter te dragen is. Het weegt 24,2 gram. Een prachtig statement. 

 

Garné juwelen werden voor het eerst geproduceerd in 1945 en zijn tot in de late jaren 1960 gemaakt. Het
bedrijf was gevestigd in New York City. De sieraden gemaakt door Garné worden als gemiddeld van kwaliteit beschouwd, hoewel sommige stukken zeker de fijnere Weiss of Eisenberg lijnen van vintage kostuum juwelen evenaren. Garné was een klein bedrijf en de sieraden werden in kleine oplagen gemaakt en niet op grote schaal verspreid. Garné maakte broches, armbanden, kettingen, oorbellen en ook horlogekettingen. Vaak werden maar enkele sieraden in een set gemerkt, veel sieraden zijn dan ook ongemerkt gebleven en werden vergezeld met een hang tag waarop "Garné Jewelry of  Garné Jewelry HAND-CRAFTED" vermeld stond.

 

Maten:Dit collier is op twee lengtes te dragen, op 36 cm en 40 cm. De hanger is 51 mm lang en 40 mm breed.
Signering:GARNE JEWELRY
Conditie:Zeer goede tot uitstekende vintage conditie.betaalmanieren esty

Copyright © 2024 Vintage Jewels. All rights reserved